De omgeving

Middenin de Alblasserwaard ligt het idyllische dorp Alblasserdam. Vanuit dit Damdorp heb je perfecte mogelijkheden om heerlijk te genieten van natuur en cultuur. Binnen no time ben je in Kinderdijk, de plaats die bekend staat om het uitgebreide molengebied dat sinds 1997 op de UNESCO-werelderfgoedlijst staat. Vanuit deze plek zijn er genoeg mogelijkheden om de prachtige Alblasserwaard verder te verkennen. Wie eens vanaf het water de buurt wil verkennen, kan meevaren met de Fast Ferry of de Waterbus die beide een halte in Alblasserdam hebben.

Alblasserdam beschikt over een gezellig centrum en heeft diverse voorzieningen, zoals een jachthaven, bioscoop, winkelcentrum en een zwembad.

Niet alleen het Havenfestival is een typisch Alblasserdams evenement, ook de Wielerronde van Alblasserdam en de historische Paardenmarkt zijn bekende evenementen.

De dichtstbijzijnde winkelstad is Dordrecht, één van de oudste gemeenten van Nederland. Het centrum van de stad is knus en gezellig, met veel boetiekjes en antiekwinkels.

Alblasserdam ligt centraal gelegen langs de A15 en bevindt zich vlak bij de A16.