Bereikbaar

Vanuit Dalemburgh ben je zo in het centrum van Gorinchem. Zo woon je niet alleen midden in het groen, maar ook vlak bij de stad. In Gorinchem zelf heb je een ruim aanbod aan voorzieningen, recreatie en sport én kunst en cultuur, zo is er echt voor ieder wat wils…

Voorzieningen
In Gorinchem heb je voorzieningen op ieder niveau. Voor de dagelijkse boodschappen is het winkelcentrum Nieuw-Dalem gemakkelijk te bereiken. En ook zorg ligt binnen handbereik. Zo ligt het Beatrixziekenhuis op steenworp afstand en kun je voor eerstelijnszorg in de buurt van Hoog Dalem terecht. Ook als je kinderen hebt, is Dalemburgh een fijne woonomgeving. In de wijk zelf zijn een aantal scholen. Ben je eerder op zoek naar buitenschoolse en kinderopvang? Ook deze voorzieningen vind je terug in de onmiddellijke omgeving.

Sport en recreatie
Naast de dagelijkse voorzieningen heb je in Gorinchem een ruim aanbod aan sport en recreatie. Je kunt heerlijk binnensporten in sporthallen ’De Oosterbliek’ en ’De Hoefslag’. Buitensporten is dan weer mogelijk bij de lokale voetbalvereniging of op de Gorinchemse sportvelden. Houd je het liever iets rustiger? Neem dan eens een kijkje in de ’Tuin van Hoog Dalem’, het parkachtige middengebied van Hoog Dalem.

Kunst en cultuur
Sport en recreatie dus, maar in Gorinchem kun je ook uitgebreid genieten van kunst en cultuur. In de historische binnenstad vind je de Grote Markt, de gerestaureerde Lingehaven voor pleziervaartuigen en vele gezellige terrasjes, winkels en kunstgalerieën. Bovendien heeft het ook drie theaters, waardoor je een gevarieerd aanbod krijgt. Ideaal voor een avondje uit! In vestingstad Gorinchem vind je vele kunstwerken, waaronder beeldende kunst. En in de zomermaanden is de haven het middelpunt van diverse evenementen.